Vanaf Amsterdam lekker naar de Dominicaanse republiek

Vanaf Amsterdam is de Dominicaanse republiek binnen handbereik. De Dominicaanse Republiek is een land gelegen op het eiland Hispaniola in het Caribisch gebied. Het land deelt het eiland met Haïti en heeft een oppervlakte van ongeveer 48.671 vierkante kilometer. De hoofdstad is Santo Domingo en de officiële taal is Spaans.

Het land heeft een bevolking van ongeveer 10,8 miljoen mensen en is bekend om zijn prachtige stranden, bergachtige landschappen, historische bezienswaardigheden en rijke cultuur. De Dominicaanse Republiek is ook een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld vanwege de vele resorts en all-inclusive hotels.

Er is genoeg te doen!

  • De Stranden: De Dominicaanse Republiek heeft een aantal van de mooiste stranden ter wereld, waaronder Punta Cana, Bavaro, Bayahibe, Juan Dolio en La Romana.
  • Watersporten: Door de vele stranden zijn er volop mogelijkheden om te snorkelen, duiken, surfen, zeilen, parasailen en vissen.
  • Nationale parken: Er zijn 18 nationale parken in de Dominicaanse Republiek, waaronder Parque Nacional del Este, Los Haitises National Park, en Parque Nacional Jaragua.
  • Culturele attracties: De Dominicaanse Republiek heeft een rijke geschiedenis en er zijn tal van culturele attracties zoals de Zona Colonial in Santo Domingo, het Fort van San Felipe in Puerto Plata en het Taino Museum in Higuey.
  • Golf: De Dominicaanse Republiek heeft talloze golfbanen van wereldklasse, waaronder Casa de Campo, Punta Espada Golf Course, Teeth of the Dog, en de La Cana Golf Course.
  • Nachtleven: Er is een bruisend nachtleven in de Dominicaanse Republiek, met tal van clubs, bars en restaurants.
  • Avontuurlijke activiteiten: De Dominicaanse Republiek biedt ook mogelijkheden voor avontuurlijke activiteiten zoals zip-lining, paardrijden, buggytours en canyoning.
  • Eilandhoppen: De Dominicaanse Republiek is omringd door tal van andere eilanden die gemakkelijk bereikbaar zijn per boot of vliegtuig, waaronder Catalina Island, Saona Island en Cayo Levantado.

De Dominicaanse Republiek is een allround vakantiebestemming waar u eigenlijk het hele jaar kunt genieten van aangenaam weer. Kijk  hier voor een actueel en uitgebreid aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *