Vanaf Amsterdam genieten op Sicilië

Vanaf Amsterdam vliegt u binnen 3 uur naar het authentieke Sicilië. Het eiland Sicilië is met recht één van de mooiste gebieden in Italië. Met een oppervlakte van 25.000 vierkante kilometer is Sicilië het grootste eiland van de Middellandse Zee.

De belangrijkste kenmerken van het eiland zijn:  de rijke geschiedenis die goed bewaard is gebleven, het ruige landschap met haar prachtige stranden, de echte Italiaanse keuken, en natuurlijk de maffia…

Geschiedenis en bezienswaardigheden

Sicilië staat bekend om haar bewogen geschiedenis. Het eiland is in de loop der tijd beheerst door Grieken, Romeinen, Saracenen en Spanjaarden. Elk hebben zij hun stempel achtergelaten en Sicilië zijn unieke karakter gegeven. Dankzij dit rijke verleden zijn er tal van bezienswaardigheden te vinden.

Een echte must see is Agrigento waar je de indrukwekkende Vallei van de Tempels vindt, met zeven Griekse tempels bij elkaar. Maar ook de fascinerende stad Taormina is een aanrader. Hier zijn nog veel Romeinse invloeden te vinden. Het is een waar genot om doorheen te lopen. De stad Noto geldt als een van de belangrijkste baroksteden van Italië en heeft een schitterende kathedraal die u eigenlijk niet mag overslaan op uw ontdekkingstocht. Uiteraard mag ook de actieve vulkaan de Etna niet in dit rijtje ontbreken.

Klimaat

Sicilië heeft een mediterraan klimaat. Door de zuidelijke ligging kunt u ook in het voor- en najaar genieten van aangename temperaturen tussen de 20 en 25 graden. Het bergachtige landschap leidt tot grote regionale verschillen. Zo is het zuidoosten van doorgaans droger en warmer dan het noordwesten. In de hoger gelegen gebieden is het koeler en valt er gedurende het gehele jaar naar verhouding meer neerslag.  De zomers zijn warm met af en toe een wind vanuit de Sahara, de Sirocco, die de temperatuur flink kan laten stijgen. Een temperatuur die oploopt tot maar liefst 40 graden is zeer goed mogelijk.

Bereikbaarheid

Vanaf Amsterdam kunt u rechtstreeks vliegen naar de twee grootste luchthavens van het eiland gelegen in Palermo en Catania.

Ruim aanbod van accommodaties

Wij hebben altijd een ruim en actueel aanbod van vakanties naar Sicilië. Wij vergelijken de prijzen van al onze partners zodat u voor uw vakantie nooit te veel betaalt. Kijk snel hieronder naar de meest populaire accommodaties op Sicilië of zoek in onze vakantiezoeker voor het totale aanbod vakanties naar Sicilië.

Meest geboekt Sicilië

Nieuw

Italië

San Pietro

Vanaf prijs p.p.  592
Nieuw
Vanaf prijs p.p.  859
Nieuw
Vanaf prijs p.p.  815
Nieuw
Vanaf prijs p.p.  675
Nieuw
Vanaf prijs p.p.  682
Nieuw
Vanaf prijs p.p.  474
Nieuw

Italië

Tysandros

Vanaf prijs p.p.  557
Nieuw

Italië

Le Tartarughe

Vanaf prijs p.p.  415

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *