Vanaf Amsterdam genieten op Sicilië

Vanaf Amsterdam vliegt u binnen 3 uur naar het authentieke Sicilië. Het eiland Sicilië is met recht één van de mooiste gebieden in Italië. Met een oppervlakte van 25.000 vierkante kilometer is Sicilië het grootste eiland van de Middellandse Zee.

De belangrijkste kenmerken van het eiland zijn:  de rijke geschiedenis die goed bewaard is gebleven, het ruige landschap met haar prachtige stranden, de echte Italiaanse keuken, en natuurlijk de maffia…

Geschiedenis en bezienswaardigheden

Sicilië staat bekend om haar bewogen geschiedenis. Het eiland is in de loop der tijd beheerst door Grieken, Romeinen, Saracenen en Spanjaarden. Elk hebben zij hun stempel achtergelaten en Sicilië zijn unieke karakter gegeven. Dankzij dit rijke verleden zijn er tal van bezienswaardigheden te vinden.

Een echte must see is Agrigento waar je de indrukwekkende Vallei van de Tempels vindt, met zeven Griekse tempels bij elkaar. Maar ook de fascinerende stad Taormina is een aanrader. Hier zijn nog veel Romeinse invloeden te vinden. Het is een waar genot om doorheen te lopen. De stad Noto geldt als een van de belangrijkste baroksteden van Italië en heeft een schitterende kathedraal die u eigenlijk niet mag overslaan op uw ontdekkingstocht. Uiteraard mag ook de actieve vulkaan de Etna niet in dit rijtje ontbreken.

Klimaat

Sicilië heeft een mediterraan klimaat. Door de zuidelijke ligging kunt u ook in het voor- en najaar genieten van aangename temperaturen tussen de 20 en 25 graden. Het bergachtige landschap leidt tot grote regionale verschillen. Zo is het zuidoosten van doorgaans droger en warmer dan het noordwesten. In de hoger gelegen gebieden is het koeler en valt er gedurende het gehele jaar naar verhouding meer neerslag.  De zomers zijn warm met af en toe een wind vanuit de Sahara, de Sirocco, die de temperatuur flink kan laten stijgen. Een temperatuur die oploopt tot maar liefst 40 graden is zeer goed mogelijk.

Bereikbaarheid

Vanaf Amsterdam kunt u rechtstreeks vliegen naar de twee grootste luchthavens van het eiland gelegen in Palermo en Catania.

Ruim aanbod van accommodaties

Wij hebben altijd een ruim en actueel aanbod van vakanties naar Sicilië. Wij vergelijken de prijzen van al onze partners zodat u voor uw vakantie nooit te veel betaalt. Kijk snel hieronder naar de meest populaire accommodaties op Sicilië of zoek in onze vakantiezoeker voor het totale aanbod vakanties naar Sicilië.

Meest geboekt Sicilië

Nieuw
Vanaf prijs p.p.  789

Voor de liefhebbers van rust, De service komt uit het hart, Smullen van goed ontbijtbuffet, Lekker luxe: grote tuin, Proost! Fles wijn staat klaar, Met een drankje bij het zwembad & inclusief transfers. U boekt deze reis direct bij onze partner Tui.

Nieuw
Vanaf prijs p.p.  1.257

Huurauto en overnachtingen, Authentieke steden, Must-see: de indrukwekkende Etna, Smullen van de Siciliaanse keuken & inclusief transfers. U boekt deze reis direct bij onze partner Tui.

Nieuw
Vanaf prijs p.p.  565

Uitzicht op de Baai van Naxos, Wandelen naar het strand, Verzorgd en fijn geprijsd, Omgeven door een groene tuin, Een frisse duik in het zwembad, Erkend met eco-label & inclusief transfers. U boekt deze reis direct bij onze partner Tui.

Nieuw
Vanaf prijs p.p.  849

Huurauto en overnachtingen, Verlenging mogelijk, Alle hoogtepunten in één reis, Bewonder ongerept vulkaanpracht, Bekijk Romeinse overblijfselen, Ontdek de antieke tempels & inclusief transfers. U boekt deze reis direct bij onze partner Tui.

Nieuw
Vanaf prijs p.p.  757

Absolute topper!, Elegant ingerichte appartementen, Fijne keuken om te kokkerellen, Op je balkon de dag af sluiten, Ook appartementen met een tuin, Zo met je tenen in het zand & inclusief transfers. U boekt deze reis direct bij onze partner Tui.

Nieuw

Italië

Villa Collina

Vanaf prijs p.p.  584

Ontspannen tussen de olijfbomen, In Italiaanse stijl en netjes, Prachtig uitzicht vanaf balkon, Lekker afkoelen in het zwembad, Pak de fiets naar het strand, Of wandel naar de boulevard & inclusief transfers. U boekt deze reis direct bij onze partner Tui.

Nieuw

Italië

Villa Bianca

Vanaf prijs p.p.  672

Eenvoudig en fijn geprijsd, Vlakbij het bruisende centrum, Naar het centrum met de kabelbaan, Hapjes en prosecco op het terras, Twee stranden op loopafstand, Vriendelijk personeel & inclusief transfers. U boekt deze reis direct bij onze partner Tui.

Nieuw

Italië

Villa Liliana

Vanaf prijs p.p.  632

Ruime appartementen, Zwemspullen mee, strand vlakbij, Ideaal voor gezinnen, Of erop uit met z'n tweeën, Ontbijten op balkon of terras, Ontdek Sicilië & inclusief transfers. U boekt deze reis direct bij onze partner Tui.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *