Peloponnesos: De parel van het vaste land

Veruit de meeste toeristen trekken naar de Griekse eilanden. Het weer, de stranden en de voorzieningen zijn de grote trekkers. In deze blog gaan wij in op de minder toeristische streek op het vaste land: De Peloponnesos. Vanaf Amsterdam vliegt u binnen drieënhalf uur naar de Peloponnesos.

Gastronomie

De Peloponnesos is het grootste en meest zuidelijke schiereiland van Griekenland. Qua  gastronomie is het een parel binnen Griekenland. De streek staat met name bekend om haar wijn. De befaamde wijnstreek heet Nemea. Hier wordt heerlijke wijn gemaakt van de inheemse druivensoort Agiorgitiko. Ook de traditionele Griekse keuken is hier sterk vertegenwoordigd.

Bezienswaardigheden

Naast de gastronomie kent de streek ook een groot aantal bezienswaardigheden. De bekendste zijn het amfitheater van Epidauros, het best bewaarde theater uit de Griekse oudheid met 14.000 zitplaatsen. Een andere heilige plek is Olympia. Dit is waarschijnlijk de bekendste bezienswaardigheid in Griekenland. Hier zijn de olympische spelen begonnen. Elke vier jaar wordt hier de Olympische vlam ontstoken om zijn reis te vervolgen naar de bestemming waar de Olympische Spelen gaan plaatsvinden.

Toeristische plaatsen

Kalamata

Dit is de hoofdstad op het schiereiland Peloponnesos. De stad heeft ruim 45.000 inwoners. Dichtbij de stad ligt ook de internationale luchthaven van Kalamata met in de zomermaanden rechtstreekse chartervluchten vanuit Nederland. Het historische en culturele gedeelte van de stad ligt grotendeels onderaan de heuvel met daarop de oude vesting Kastro. Langs de zee en de haven vind je een lange boulevard met restaurants, beach bars, en vele terrasjes.

Stoupa

Dit is de drukste en meest toeristische badplaats van de Peloponnesos. Hier vind je  meerdere fraaie stranden en een gezellige boulevard. De stad ligt op 40 kilometer van de hoofdstad Kalamata.

Chrani

Dit is een kustplaats in het zuiden van de Peloponnesos. In de omgeving vind je fraaie stranden en de gezellige stadjes Koroni en Methoni. Een prima plek om te relaxen en het groene achterlandschap leent zich voor fraaie wandelingen. De watervallen van Polilimnio zijn een tip om te gaan bezichtigen tijdens je vakantie.

Accommodaties

Hieronder ziet u de meest geboekte accommodaties in de Peloponnesos. Voor het totale aanbod kunt u in de vakantiezoeker zoeken. Doordat wij namens de grootste vakantieaanbieders van Nederland reizen aanbieden, hebben wij een vergelijk. De goedkoopste aanbieder hebben wij voor u geselecteerd, u betaalt daarom nooit te veel.

Populair in Peloponnesos

Nieuw

Griekenland

Grecotel Filoxenia

Vanaf prijs p.p.  607
Nieuw

Griekenland

The Romanos

Vanaf prijs p.p.  1.339
Nieuw
Vanaf prijs p.p.  1.158
Nieuw

Griekenland

Oasis

Vanaf prijs p.p.  564

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *